Prva polovica dirke DOS Extreme 2014 je za nami

Letos se je start dirke začel že ob šesti uri, start Markota točno ob 18:44. Zadnja meritev trase je pokazala razdaljo 1205 km in dobrih 14.000 višinskih metrov.

 

Zaradi spremembe prvega dela trase, smo del čez Kubed in do prve kontrolne točke v Šmarjah prevozili še podnevi, prvič do sedaj. Etapa je bila krajša za 28km, vendar bi si Marko želel raje po daljši in hitrejši poti. Sploh pa smo bili prikrajšani za navijače, ki so vedno prisotni npr. v Pivki, Ilirski Bistrici... Smo bili pa veselo presenečeni, da tudi na novem odseku nismo bili osamljeni in smo z veseljem delili majice našega sponzorja Debitel, ki je pripravil tudi nagradno igro, v kateri lahko dobite telefon in sodelujete s klikom TUKAJ.

Novi del do Kozine je bil tudi manj prometen, tako da ni bilo težav s prehitevanjem. Seveda je želel Marko čim prej ujeti favorita Ratschoba, ki je starta 28 min pred njim. Prav tako pa je moral bežati pred ostalimi, ki so že dosegli dobre uvrstitve na ultra dirkah, npr. Ladler, Fuchs, Valsesia. Marko pa je imel v mislih tudi domače favorite, kot so lanski zmagovalec Mitja Rok, Alen Štucin, Sandi Bayer...

Po Primorski je Marko ujel večino tekmovalcev, razen Ratschoba, kateremu pa je zmanjšal razliko. Od zadaj pa je na polno napadel Ladler in izničil 8 minut izostanka, s katerim je startal za njem. Na prvi večji vzpon Predmeja, so se karte mešale iz minute v minuto, saj se je prvih pet pozicij menjalo iz minute v minuto. Marko je bil malo nervozen, vendar se ni pustil zmesti in v svojem tempu nadaljeval naprej. Tako je na kraljevskem vzponu na Vršič Marko tudi na cesti prevzel vodilno mesto, ko je prehitel še Ratschoba.

Prednost pa se je večala tudi napram ostalim tekmovalcem, predvsem do v začetku vodilnega Ladlerja, kateremu je prednost osmih minut izničil in pretvoril v svojo prednost 40 min na peti časovni kontroli v Šoštanju. Tako smo sedaj, po prevoženi prvi polovici v vodstvu in se spuščamo v boj za ohranitev vodstva tudi po drugi noči, ki običajno pokaže svoje zobe. 

Letos je vreme naklonjeno tekmovalcem, Marko edino ni bil vesel vetra, seveda v prsa, na etapi od Črne na Koroškem do Kamnice. Prav tako smo imeli nesrečen pik čebele, ki smo ga zaenkrat uspeli rešiti. Razen stalnih tegob, ki spemljajo take podvige ni večjih težav. Spremljajte nas še naprej! 

Read 6517 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.