RAAM 2016 - tretji dan

Kar malo nervoze je zaznati med vsemi, ki spremljate Markota na Dirki čez Ameriko že nekaj časa, saj je letošnji potek popolnoma drugačen kot je bil prejšna leta. Ne vemo kaj bo to pomenilo na koncu, vendar cilj je, da se povprečna hitrost čez dirko ne zmanjšuje, ampak je konstantna.

 

Tretji dan je zaznamoval veter, nekaj časa v hrbet, nato je obrnil smer in smo se ga delno  izognili s spanjem še podnevi. Nočna vožnja je pomenila tudi manj prometa na drugače zelo prometni cesti mimo Flagstaffa. Pred prihodom v Monument Valley, smo naredili ponovno postanek. Rdeče skalovje okoli nas je bilo občudovanja vredno, vendar ni bilo časa zaslikanje, ker je v indijanskem rezervatu obvezno sledenje tudi v dnevnem času. Situacija v ospredju je še kar enaka, prvih pet tekmovalcev je kar blizu in si med sabo menjujejo mesta, verjetno bo tako še kar nekaj časa.
 
Marko je na splošno dobro razpoložen, trenutno največ težav povroča žgoče sonce. Ne vemo kdo plačuje račun za ogrevanje, ampak defenitivno pretirava. Markota hladimo z raznimi metodami kot je špricanje . Prehranjevanje poteka po planu in metodi pol/pol…pol tekoče, pol “za ugriznit” hrane, tako da smo že pokurili kar nekaj Winforca in TurboKatk, pa seveda sendviče. Pot nas je zdaj iz Arizone in kratke poti čez Utah, pripeljala v Colorado, kar pomeni, da se počasi dvigujemo na višjo nadmorsko višino. Kaj bo to prineslo pa kasneje…
Read 6790 times

4 comments

 • Comment Link Matej Friday, 17 June 2016 04:59 posted by Matej

  Kar tako naprej. Smo z vami

 • Comment Link Matej Friday, 17 June 2016 08:12 posted by Matej

  Se mi zdi ali ste malo zgrešli smer?:)

 • Comment Link Luka Friday, 17 June 2016 08:52 posted by Luka

  Važno, da je spočit in dobre volje. Samo tako naprej... držim pesti!

 • Comment Link JOSIP ŠAMU Saturday, 18 June 2016 03:53 posted by JOSIP ŠAMU

  pot je dolga, kot bivši maratonec z iskušnjami iz teka , mislim da je za dolgo deonico enakomerna hitrost zelo pomemben faktor...

Leave a comment

Polja označena z zvezdico (*) so obvezna. Osnovni HTML je dovoljen. / Fields marked with (*) are required. Basic HTML code is allowed.

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.