Everesting št. 1 (v Sloveniji)

Za zaključek napornega tedna RAAM treningov sem si v soboto, 8. maja 2016, izbral poseben izziv, t.i. Everesting. Gre za kolesarski izziv prevoziti 8.849m (višina Mt. Everesta) v enem kosu. 

Ker so bile noge že precej "lesene" od 1.750km prevoženih v šestih dneh tega tedna, si nisem mogel privoščiti ne vem kako strmega klanca. Izbral sem si Trebeljevo iz Litijske smeri, ki ima na Stravi 251m višincev, torej bi ga moral prevoziti 36x. Ker mi je Garmin kazal nekaj metrov manj, sem za vsak slučaj dodal še dobro polovičko vzpona na koncu.

Startal sem nekaj pred šesto zjutraj in dopoldne je kar hitro minilo. Razen jutranjega mraza (4° C) so bili pogoji dokaj idealni, za spust sem potreboval okoli 6 minut, za vzpon pa 13-14 minut. Okoli 9. ure so se na vzponu pojavili drugi kolesarji, ki so poskrbeli za malo dodatne motivacije. Okoli 12-ih se mi je pridružil prijatelj Matic, z mano odpeljal dva vzpončka, kasneje pa skrbel za dodajanje hrane in pijače na vrhu klanca. Tudi Borut mi je delal družbo na dveh izmed vzponov. Utrujenost se je že poznala in po šestih urah, so bili časi vzponov bolj med 14 in 15 minutami. Ko se je popoldne vsulo z neba, sem imel ravno planirano pavzo, ki sem jo zaradi močnega dežja podaljšal na dobro uro. En sendvič za kosilo, malo masaže, potem se je bilo pa treba obleči za dež, ker nič ni kazalo, da bo dež ponehal. Zaradi mokre ceste in nevarnega spusta, se je čas spusta podaljšal za dve minuti. Tako se je moj podvig nepričakovano podaljšal v nočni čas, končal sem malo pred 21.30 uro.

 

Po podatkih fantov, ki vodijo Everesting stran, sem prvi v Sloveniji z opravljenim izzivom. Prepričan pa sem, da ne zadnji, nekaj privlačnega je v teh vzdržljivostnih izzivih, mar ne?

 

P.S.Več o pravilih izziva izveste tule: EVERESTING RULES

Prebrano 10172 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.