Devetič na Dirki preko Amerike - RAAM

V torek 13. junija 2017 se bom devetič v karieri podal s startne črte najtežje vzdržljivostne preizkušnje na svetu, RAAM oz. Dirka preko Amerike. Odgovor na vprašanje zakaj še devetič na RAAM je precej preprosto - ker čutim, da še nisem odpeljal svoje optimalne dirke. Seveda razmišljam o zmagi, a edini način kako priti do nje je odpeljati optimalno dirko in dati od sebe še nekaj več, torej tistih nekaj odstotkov, ki so mi do sedaj manjkali. Pripravljen sem vsaj tako dobro kot v najboljših letih do sedaj, imam več izkušenj in za sabo imam ekipo, ki verjame vame in bo naredila vse v svoji moči, da dosežemo naš cilj.

Kaj bomo še spremenili letos? Šli bomo nazaj na režim spanja iz leta 2013, ki se je odlično obnesel, lanski eksperiment z večkratnimi krajšimi počitki pa ni bil ravno uspešen. Ogrodje ekipe sestavljajo izkušeni člani, na čelu s šefico Irmo, mehanikom Denisom Rautovičem in bolničarjem Simonom Krekom. Novi člani pa so Helena Zavaloka, Gregor Omejec, Aleš Prijatelj, Roger Foote (Nove Zelandija) in Martin Dressman (ZDA). V ekipo imam neomajno zaupanje, vem da bodo dali vse od sebe, da mi pomagajo doseči svoj cilj.

Z nami bosta v mislih, po telefonu in internetu dva bivša šefa ekipe in prijatelja Andrej Petrovič in Kerry Ryan. Torej v bistvu še dva člana ekipe več, na daljavo, ki nam bosta pomagala pri odločitvah v drugem delu dirke, ko bomo že vsi utrujeni in bomo rabili nekaj zunanje pomoči pri usmerjanju.

Sam sem v ZDA že teden dni in sem se že dobro aklimatiziral na tukajšnjo vročino. Čaka me še dan v Borrego Springsu, jutri trening na trasi dirke, nato pa se v soboto 10. junija celotna ekipa zbere v Oceansideu. Še dva dni pripravljanja avtov, inšpekcij in sestankov, v torej 13. junija pa se začne naša nova RAAM avantura! Držite pesti in nam pošiljajte pozitivno energijo, z vašo podporo smo še močnejši.


Prebrano 9915 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.