Dirka preko Amerike 2017 že v polnem zagonu

Start dirke je bil kot že nekaj zadnjih let, pod pomolom v Oceanside, Kalifornija. Marko je startal  13. junija 2017 ob 12:25 po lokalnem času, kot pred-pred zadnji tekmovalec.

Ob obali je prav prijetno hladil veter in kljub močnemu soncu ni bilo hude vročine. Le-ta se je kmalu dvignila, ko so kolesarji prečkali prve vpone. Kot običajno je bilo najtopleje po spustu Glass Elevator in prihodu v Borrego Springs. Napoved je prizanesla solo tekmovalcem in obljublja krepko čez 40 stopinj Celzija za ekipe, nam pa namenila malo pod to mejo.
Marko je startal sproščeno in v svojem slogu - hitro pa ne preveč, spočite noge in tekmovalno vzdušje te pač ne pustijo ravnodušnega. Čez noč je prišel že v ospredje in na vzponu na Yarnell ga je prehitel prvi tekmovalec, Christopher Strasser, ki velja za glavnega favorita za zmago. 
V prvih 24-ih urah je Marko prevozil 691km. Do sedaj si je privoščil urni postanek za tuš, masažo in preoblačenje. V letošnjem letu imamo po zaslugi TUI ponovno avtodom, tako da je počitek dobro izkoriščen in kadarkoli na voljo. 
Zdaj smo na poti sredi drugega dneva, prevozili smo 8 časovnih postaj. Marko je ujel svoj ritem. Največ preglavic povzroča vročina, zato ga skušamo hladiti na vse možne načine. Čeprav je prezgodaj govoriti o rezultatih, samo za informacijo, Marko je 2. v skupni razvrstitvi in 1. v kategoriji 50-59 let, kamor je letos prestopil. Tekmo lahko spremljate preko sledenja s čipi TUKAJ. Krajše in pogostejše novičke pa na Facebooku Marko Baloh - cycling

 

 

Prebrano 5827 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.