Baloh svetovni prvak!

24. september 2002 (Ekipa)

NAŠ EKSTREMNI KOLESAR, 35-LETNI LJUBLJANČAN, MARKO BALOH JE V SVOJI KATEGORIJI POSTAL SVETOVNI PRVAK V 24-URNEM KRONOMETRU, KI SE JE KONČAL V NEDELJO ZGODAJ ZJUTRAJ PO LOKALNEM ČASU V ELDRIDGU V ZVEZNI DRŽAVI IOWA V ZDA. V ABSOLUTNI KONKURENCI JE ZMAGAL ŠVICAR ANDREAS CLAVETDETSCHER, BALOH PA JE BIL DRUGI.


Marko Baloh, edini Slovenec na svetovnem prvenstvu v 24-urni vožnji na čas, je opravičil vlogo favorita in v kategoriji od 26 - 35 let osvojil prvo mesto. Prevozil je natanko 737,6 kilometra, kar je bilo precej več od ostalih tekmecev, saj nihče od njih ni presegel 700 km. Kot drugi se je uvrstil Američan Kary Salomaa, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Horst Storgenmueller. V absolutni razvrstitvi je zmagal Švicar Andreas Clavetdetscher, sicer lanski zmagovalec dirke preko Amerike (RAAM), s prevoženimi 768 km, Marko pa je zasedel drugo mesto. Proga je bila težka, saj je teren zelo razgiban. Kolesarji so startali vsako minuto in po prevoženem večjem krogu, ki je znašal dobrih 200 km, so nadaljevali z vožnjo po manjšem, 30 - kilometrskem krogu. Marka je na tekmi spremljala le žena Irma, ki mu je ves čas stala ob strani in tudi njej gredo čestitke za izjemen dosežek!

Upamo, da bo uspehe, ki jih vztrajno niza naš kolesarski šampion opazil tudi kdo od potencialnih pokroviteljev, saj se Baloh naslednje leto namerava udeležiti dirke preko Amerike.

Marku iskrene čestitke za izjemen uspeh!

 

e-Business Solution Company