Marko svetovni prvak v 12-urnem virtualnem kronometru

Marko je zmagovalec virtualnega svetovnega prvenstva v 12-urnem kronometru, ki je potekalo na aplikaciji Fulgaz in sicer na trasi, kjer se odvija tudi pravo svetovno prvenstvo zadnjih sedem let (Borrego Springs od 2014). Torej je Marko ponovno osvojil zmago po petih naslovih svetovnega prvaka v daljšem 24-urnem kronometru (2015-2019).

Marko je prevozil 406 kilometrov v 12 urah in je premagal drugouvrščenega Američana DuPriesta za 6km in tretjeuvrščenega Nemca Vohna za 8km. Še enkrat se je izkazalo, da je virtualna dirka še težja kot v resničnem življenju, saj je na isti trasi Marko prevozil kar nekaj kilometrov manj, kot jih običajno prevozi v prvih dvanajstih urah 24-urne dirke. 

Marko po dirki: "Z zmago sem izjemno zadovoljen. Po pričakovanjih je bilo težko in konkurenti so mi vse do konca dihali za ovratnik, tako da se je bilo treba zelo potruditi. Zdaj pa upam na čimprejšnjo normalizacijo živjenja in, da bi v letu 2021 končno spet dočakali ultra-kolesarske dirke tudi v resnićnem življenju. Ostanite zdravi!"



Read 2115 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.