Vse najboljše, Erik!

Najbrž že vsi nestrpno čakate novic, žal ni šlo prej. Poleg slabe pokritosti s signalom na tem delu, je zatajila še tehnika (pokvarjen polnilec za računalnik). Ampak verjeli ali ne, še vedno smo šele na začetku dirke, tako, da bo še veliko za povedati. Največja današnja novica pa je, da ima danes rojstni dan najin sin Erik. Vse najboljše!

Ne vem točno, kako deluje sledenje, upam, da uspete razbrati potrebne podatke. Mi poizkušamo tudi s prenosom v živo, kar pa trenutno ni preveč zanimivo, ker še vedno ne smemo slediti tekmovalca neposredno za njim, ampak moramo uporabljati leap-frog sistem...se peljati mimo kolesarja, ustaviti in počakati, nato ponovno naprej. V nočnem času je seveda sledenje obvezno, takrat pa se žal ne vidi kaj dosti. Ker je časovna razlika med slovenskim časom trenutno 9ur, je zamik za vas doma kar velik.

Pa se posvetimo najvažnejšemu, našemu glavnemu junaku. Začetek letošnje dirke je bil zelo težak, kar pričajo tudi časi vseh udeležencev. Edino Christopher Strasser, ki je trenutno vodilni, se drži lanske časovnice, ostali so okoli dve uri za njo. Vse to je posledica velike vročine, ki čez dan ni padla pod 40 stopinj, zahtevnega terena ( smo šli čez 2220m visok prelaz) in močnega vetra. Marko je sicer imel v načrtu počasnejši začetek kot običajno, kar je v teh razmerah bilo vsekakor bolje. Trenutno se nahajamo v Kayenti, v deželi Indijancev, kjer naj bi Marko opravil prvo spanje. Po startu je opravil nekaj krajših postankov za masažo in toaleto, drugače je stalno na kolesu, to je zdaj že več kot 39 ur. Po zadnjih podatkih s časovne postaje v Flagstaffu, smo ravno padli iz celodnevnega tretjega na četrto mesto, saj nas je malo pred tem prehitel Dani Wyss. Za omenjenim vodilnim, pa je na drugem mestu Reto Schoch. Razlike med tekmovalci so trenutno še majhne in večina jih je spustila spanec prvo noč, tako bo po današnji noči kar nekaj pozicij zamenjanih.

V prvem dnevu je Marko spil 26 litrov tekočine, prehrano pa kombiniramo pol trde (bari, sendviči), pol tekoče. Kot veste je glavna prehrana blagovne znamke Winforce, ki jo kombinira s ploščicami Turbo Katka in običajnimi sendviči (marmelada, nutela, salama) in makaroni. Prehrana je odločilnega pomena na taki preizkušnji in zaenkrat ni težav s slabim apetitom.

Markota tudi na vse možne načine skušamo ohladiti, predvsem z močenjem oblačil, ki se zelo hitro spet posušijo. Imamo občutek, da voda izhlapi, še preden sploh doseže Markota.

 
Prebrano 10428 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.