Kaj je šlo po planu na RAAM-u 2013? 3. CARDO BK-1 DUO

Po letih poskušanja z raznimi radio postajami in walkie-talkieji, ki so vsi žal bili neuporabni pri hitrostih višjih od 30km/h, smo končno našli pravo rešitev za komunikacijo med kolesarjem in ekipo. Cardo BK-1 Duo je idealna rešitev za potrebe ultra-kolesarja in njegove ekipe.

 

V lanskem letu smo opazovali Strasserja s to zanimivo zadevico, ki jo je znal tudi lepo pohvalit. In smo se odločili, da jo poskusimo tudi mi, pa brez pričakovanja čudeža. Toda že na treningih v Palm Springsu pred dirko se je izkazalo, da je zadevica huda, na prostranstvih ZDA se je to le še potrdilo. Neverjetno je, da smo se obojestransko perfektno slišali tudi pri hitrostih preko 70km/h, torej po klancih navzdol. Težko je razložiti kaj to pomeni za kolesarja na RAAM-u, ki je brez komunikacije z ekipo povsem osamljen na cesti po 20+ ur dnevno.

Najbolj v spomin se mi prikrade zadnja noč na RAAM-u in pogovor med šefom ekipe Andrejem in mano. Ostala člana ekipe sta se na momente zazibala v (povsem zaslužen) spanec pravičnega, midva pa sva se pogovarjala kot bi sedela na kavču v dnevni sobi in obujala spomine na vse prejšnje skupne dirke ter celo delala načrte za prihodnost. Kakšna zaspanost neki? Samo občasna parajoča bolečina v zadnjici je na momente prekinila res prelepo noč v družbi prijatelja. Večer je minil kar prehitro. Še ena zadeva, s katero na prihodnjih dirkah ne bomo več imeli problemov. Cardo BK-1 Duo toplo priporočam vsem ultra-kolesarjem in njihovim ekipam.

Najlepša hvala podjetju Cardo Systems Inc. za podporo na RAAM 2013.

 

Prebrano 15041 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.