RACE ACROSS THE ALPS - RATA

21.junij 2001

Da pregovor "dober glas seže v deveto vas" drži, sem uspel dokazati tudi sam, saj sem s svojo odlično vožnjo in uvrstitvijo na 24-urni dirki Silberreiher Trophy 2001 precej razburkal ultra-kolesarske vrste. Že dan po vrnitvi domov me je v nabiralniku elektronske pošte čakalo uradno vabilo organizatorja dirke Race across the Alps (RATA), da se udeležim letošnje dirke.

To je zelo veliko priznanje, saj je dirka rezervirana za najboljših 40 ultra-kolesarjev sveta. Poteka 7. in 8. julija 2001 in sicer preko treh držav: Avstrije, Italije in Švice in njihovih gorskih prelazov. Gotovo ste že slišali (z italijanskega Gira) za Passo Stelvio (2.757 m), Passo Gavia (2.652 m), Aprica (1.176 m) in Mortirolo (1.846 m), potem pa sledi še enkrat Aprica, pa Bermina Pass (2.330 m), Albula Pass (2.306 m), Fluela Pass (2.399 m), Ofen Pass (2.149 m), Umbrall Pass (2.505.m) in Reschen Pass (1.563 m). Skupaj gre za skoraj 13.000 metrov višinske razlike, ki jo morajo kolesarji opraviti v 525 kilometrih!!

Lanski zmagovalec Wolfgang Fasching je za progo potreboval dobrih 27 ur. Če govorimo o ekstremih, tole pa je ekstremna dirka, a ne?? Jaz se kar ne morem upreti. Časa je sicer malo (predvsem za zbiranje denarja, saj je startnina spet zelo visoka) - torej gremo spet v boj za sponzorje… Kar se tiče treninga, sem pa svoja dva dni "izležavanja" že imel, včeraj sem se spet vsedel na kolo in malo preveril kakšno je počutje. Najhujše posledice so na "podvozju", ki je precej boleče, pa tudi drugače sem še "prazen", toda do začetka julija bom O.K. in pripravljen na ponovno borbo z nasprotniki, klanci in s samim sabo…

Takrat se slišimo, upam, da z dobrimi novicami!

Več o Race Across The Alps (RATA) najdete na naslovu: www.wassermann-radgiro.com.


e-Business Solution Company