V novo sezono 2002

24.december 2001

Kar dolgo se nisem javil. Moji bližnji vedo, da sem imel v septembru namen nastopiti na Svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru v ZDA in, seveda, zmagati! Brez pretiravanja lahko rečem, da sem bil pripravljen prevoziti preko 800 kilometrov v 24 urah, kar bi mi prineslo naslov svetovnega prvaka. Na žalost mi je načrte prekrižal neki Osama, ki se je odločil zagreniti življenje tisočem ljudi. Zaradi napada na WTC v New Yorku, so bili odpovedani vsi poleti v ZDA. Kljub mrzličnemu iskanju možnosti za odhod, sem moral ostati doma.

Seveda so ljudje v tragediji izgubili mnogo več kot jaz. Kljub temu si ne morem pomagati, da ne bi tarnal nad svojo usodo, saj je splavalo po vodi enoletno garanje, pa tudi v taki formi nisem bil že dolgo. Na srečo se je moj glavi sponzor Debitel odločil, da denar namenjen SP lahko obdržim in ga porabim za naslednje leto. Ker vem, da denar ob pripravah in pripravljalnih dirkah hitro spolzi iz rok, sem denar za letalske karte vezal na banki… in se podal v iskanje sponzorjev, ki bodo pokrili stroške opreme in priprav na Svetovno prvenstvo 2002. Upam, da bom ob pomoči prijateljev vsaj tako uspešen in, da se bom pripravil še bolje kot letos.

Moj plan za sezono 2002 je naslednji:
- 24-urna dirka Silberreiher Trophy 2002 v Avstriji (08.-09.06.2002),
- Dirka preko Alp - RATA (12.-13.07.2002),
- Svetovno prvenstvo v 24-urnem kolesarjenju 2002 v ZDA (21.-22.09.2002).

Kaj pa RAAM?
V oktobru je moj prijatelj Jure Robič popravil (moj) državni rekord v 24-urnem kronometru na 803 kilometre. Sam sem ga spremljal oba dneva in mu za odličen dosežek iz srca čestitam! Tudi on je prejel povabilo za sodelovanje na RAAM, tako da sva se odločila, da v prvo poskusiva skupaj - kot dvočlanska ekipa Slovenije. Ta oblika RAAM-a je iz leta v leto bolj prestižna, v letu 2001 je nastopilo kar osem dvočlanskih ekip. Najin cilj (v primeru udeležbe) zmagati in postaviti rekord, ki ga še nekaj časa ne bodo dosegli drugi ultra-maratonci.

Seveda iz lastnih izkušenj vem, da je denar za tako dirko težko zbrati, zato sem zmerni pesimist, kar se tiče najine udeležbe v letu 2002. Pripravljam se kot lani in se trudim pomagati Juretu pri iskanju sponzorjev za projekt, v glavi pa imam nastop na zgoraj omenjenih dirkah. Nočem namreč doživeti lanskega razočaranja, ko sem šele slab mesec pred startom RAAM-a priznal, da stvar ne bo izvedljiva. K sreči se je zadeva razpletla tako, kot se je in sem svojo pripravljenost uspel pokazati na dirkah v Evropi - manjkala je le pika na i, osvojitev naslova Svetovnega prvaka.

Letos sem se stvari lotil z druge strani. Pripravljam se na omenjene tri dirke, v primeru, da se najde podjetje, ki bi pokrilo stroške projekta RAAM, pa bom z veseljem in neskončno motiviran, namesto na dirki Silberreiher Trophy, nastopil na RAAM 2002… in z Juretom postal prvi Slovenski zmagovalec najtežje kolesarske preizkušnje na svetu.

VSEM SKUPAJ ŽELIM VESEL BOŽIČ IN VELIKO USPEHA V NOVEM LETU 2002!


e-Business Solution Company