Pa smo tam...

02. junij 2002

…pred startom prve zame pomembne dirke v sezoni, to je Silberreiher Trophy 2002. Lani sem ob svojem prvem nastopu na ekstremni kolesarski dirki presenetil vse, tudi sebe, z drugim mestom za svetovnim podprvakom v 24-urni kronometrski vožnji Herbertom Menewegerjem in z prevoženimi 912,5 kilometri (Slovenski rekord v 24-urni vožnji ob dovoljenem zavetrju). Letos je moja želja seči še eno stopničko višje… Najprej pa nekaj o tem kaj se je dogajalo do sedaj.

Po dolgi in prehladni zimi, z vse prekratkimi dnevi, smo končno dočakali prve "poletne" dneve. Kaj to pomeni? Predvsem to, da prideš domov iz službe, oblečeš kratke hlačke ter dres in že si na treningu. Precej manj zamudno, kot vsakodnevno razmišljanje o tem, kaj obleči - tanke ali debele galoše, dva ali tri dolge drese, zimsko ali malo manj toplo kapo…, nazadnje si pa vedno ali preveč ali premalo oblečen!

Torej, zimo sem nekako preživel. Zaradi kratkih dni sem na cesti treniral predvsem preko vikenda, med tednom pa na ergometru. Spomladi sem dobro zastavil, za trening (solidno) odpeljal nekaj dirk v Istri (Otvoritvena dirka v Poreču, Jadranska magistrala..) in bil na dobri poti do odlične forme. Na žalost se je spet pokazala resničnost pregovora, da "vse lepo kratko traja". V začetki aprila sem se nalezel angine, ki se je razvila v močno bronhialno astmo. Nisem imel druge izbire, kot počivati dokler se bolezen ne poleže. To je pomenilo 20 dni brez treninga in kakih 2.000 kilometrov manj od načrtovanega.

Po kakšnem tednu počasnejših in kratkih treningov, sem trening v maju zastavil odlično. Zahvaljujoč praznikom sem imel čas povečati tudi dolžino treningov in po dobrih dveh tednih se počutim odlično. Maja bom prevozil več kot 3.000 kilometrov, potem pa en teden počitka in na start Silberreiher Trophy-ja. Z rezultatom se ne bom obremenjeval, ampak bom poskusil uživati kar se da (če bo to vreme dopuščalo, saj v primeru dežja ne bi mogel govoriti o kakšnih užitkih). Moj cilj je izboljšati svoj slovenski rekord v 24-urni vožnji ob dovoljenem zavetrju, kar bi moralo zadoščati tudi za najvišje uvrstitve. Če bolezen ni pustila večjih posledic na moji vzdržljivosti, tudi za zmago…

Letos bo malo lažje zato, ker bo dirkal tudi prijatelj Jure Robič, s katerim bova lahko v ključnih trenutkih dirke združila moči. Upava, da bo najina pripravljenost dovolj tudi za uvrstitev na dve najvišji stopnički dirke…

 

e-Business Solution Company