Korak do cilja...

14. november 2002

Po koncu letošnje sezone in odličnih doseženih rezultatih se verjetno sliši smešno, ko rečem, da so bile vse te preizkušnje le stopničke proti uresničitvi mojega življenskega cilja --> udeležbi na Race across America (RAAM), kjer se bom, kot na vsaki dirki, boril za zmago.

1. mesto na Silberreiher Trophy 24h Race v Avstriji, 2. mesto na dirki preko Alp (RATA), dva svetovna rekorda na velodromu (12h in 200 milj) in na koncu še naslov svetovnega prvaka v kategoriji 26-35 let (ter absolutno 2. mesto za lanskim zmagovalcem RAAM-a, švicarjem Clavedetscherjem) - za mano je res sanjska sezona! Višek sezone je bila gotovo postavitev kar dveh svetovnih rekordov na velodromu, ki sta mi odprla vrata na Svetovno prvenstvo - velika medijska podpora temu dogodku je namreč pritegnila nekaj novih sponzorjev, katerim gre zahvala za mojo letošnjo udeležbo na SP v ZDA. Zvestemu sponzorju DEBITEL-u so se pridružili še Perutnina Ptuj d.d., Telekom Slovenije d.d. in Medex International d.d. Vsem tem, skupaj z donatorji in opremljevalci (TREK, Rudy Project, GONSO in Aerospoke) se ob koncu sezone najlepše zahvaljujem. HVALA!

Hvala tudi ženi Irmi (brez katere teh rezultatov ne bi bilo), hčerki Ani (za potrpežljivost), staršem in sestri ter vsem prijateljem, ki mi stojijo ob strani (Peter, Herbert, Christiane, Mitja, Alenka, Slavko, Vanda, Ismet, Igor, Jerica, Matjaž, Fredi, Mira, Andrej, Irena, še en Peter, Brane, Reinhard, Andreja, Bojan, Iztok, Darja in, da ne naštevam vseh svojih sodelavcev na čelu z direktorico AKTRP) - vsem tisočkrat hvala!

Upam, da mi bosta naslova svetovnega rekorderja na 12h in svetovnega prvaka na 24h odprla še kakšna nova vrata in bo leto 2003 res leto uresničitve mojega cilja - osvojitev zmagovalnih stopničk na RAAM-u. V oktobru sem počival (fizično) in se posvetil zbiranju proračuna za RAAM, s 1. novembrom pa sem začel najtežje priprave v mojem življenju - priprave na najtežjo športno preizkušnjo na svetu RACE ACROSS AMERICA 2003!

 

e-Business Solution Company