Boj se je začel

Pred desetimi leti je bil Marko prvič na RAAMu in od takrat se je veliko spremenilo. Najbolj je opazna sprememba v komunikaciji s svetom. Takrat še mobilnih telefonov ni bilo oz. so bili luksuz, internet smo iskali po knjižnicah ali prosili receptorje po hotelih, da smo se lahko priklopili na linijo. Kakšen wi-fi, kakšen prenos slike. Danes pa so otroci od doma v živo gledali in se pogovarjali z očijem kar "med vožnjo". 

 

Ja, vse se spreminja, samo kolo je potrebno še vedno poganjati. Marko to še vedno uspešno počne in taka povezava z domačimi mu pomeni ogromno. Pošteno se je prebudil in za las ušel nevihti, ki nas je lovila. Bilo je ravno dovolj kapelj, da se je malo ohladil. Temperature so čez dan podobne vašim v Sloveniji. Če se sonce skrije okoli 30, drugače še malo več. Tu je tudi vlaga zelo visoka. Čez noč se pa kar ohladi, vsaj za polovico.

Marko se še vedno pogumno bori s svojimi težavami, ki na srečo ne postajajo večje. Ekipa ga skuša čim bolj zamotiti z raznimi kvizi, karaokami, branjem novic in najbolj pomembno branjem vaših besed podpore. Hvala vam!

Do konca imamo še dobrih 800km in konkurenca je vedno bližje. Po odstopu Schocha, je drugo mesto za vodečim Strasserjem prevzel Wyss. Nato si je Schoch premislil in sedaj vozi na tretji poziciji. Trenutno je Marko četrti, vendar sta konkurenta Pattinson in Gulewicz zelo blizu. Jutri bo zelo pester dan. Kdo bo šel spat? Kdo ne? Kdo bo skrajšal spanec? Bo lahko dovolj hiter, da se mu bo nespanje izplačalo? Polno vprašanj, ki bodo kmalu dobila odgovor. Strasser bo očitno prvi, ki bo končal s tekmo pod osmimi dnevi, kar je odličen dosežek. Vsi držimo pesti za ta izjemen uspeh. Marko ima tudi še možnosti, da izboljša svoj čas in pride pod devetimi dnevi. Bodo pa o tem odločali Apalači, kot vedno. 

Read 22451 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.