Za mano je odlična sezone, pred mano pa RAAM 2013

Kljub temu da v planu za letošnje leto ni bilo RAAM-a, je bilo pred mano nekaj pomembnih ciljev, glavna cilja sezone pa sta bila svetovni rekord v kronometru na 100 milj na cesti in svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru. Z osvojitvijo omenjenih ciljev lahko rečem, da je bila sezona zelo uspešna, dodal pa sem še dve zmagi na ultra-kolesarskih dirkah Race across Oregon in No Country for Old Men ter drugo mesto na Dirki okoli Slovenije.

Zimski trening lansko leto je bil nekoliko bolj umirjen zaradi obilice dela pri pisanju avtobiografije »Nedokončana zgodba«, poleg tega ni bilo nobenega pritiska, saj RAAM ni bil v planu. Kljub temu sem se odlično pripravil za prvo dirko sezone – Dirko okoli Slovenije. Dirko sem temu primerno tudi odpeljal, vse je bilo v okviru načrtovanega, uresničitev želje po ponovitvi zmage iz leta 2011 pa mi je preprečil Cristoph Strasser, ki je odpeljal neverjetno, da ne rečem noro dirko. Tako sem dosege »samo« drugo mesto. Moje poročilo z dirke:
DIRKA OKOLI SLOVENIJE (DOS)

Mesec po DOS-u je bil čas za moj rekordni poizkus. Tokrat le 100 milj kronometra, kar je zahtevalo krajše treninge, zato pa veliko hitrejše in intenzivnejše! Ponovno sem se podal v meni neznano področje, ampak uspelo mi je odpeljati odlično vožnjo in stari rekord sem izboljšal za več kot 4 minute, moj novi svetovni rekord je 3h 48min 41sek. Tule najdete poročilo o rekordu:
SVETOVNI REKORD 100 MILJ

Od prvega povabila organizatorja na Dirko preko Oregona (Race across Oregon RAO) je minilo že dolgih osem let. Ker sem julija potreboval težko dirko, sem se končno odzval povabilu. Dolgo potovanje in težave s prtljago mi niso preprečile, da bi se na dirki boril do konca in zmagal z novim rekordom trase, stari rekord sem izboljšal za več kot štiri ure!
POROČILO Z RAO

Udeležba na Dirki okoli Švice (TORTOUR) v 6-članski ekipi Laureus Charity Team v dobrodelne namene je bila ena izmed mojih najlepših tekmovalnih izkušenj v karieri. Več o tem si lahko preberete v mojem poročilu:
TORTOUR ZA DOBRODELNOST

Da podprem svojega ultra-kolesarskega prijatelja Dex-a Tooke, ki je prvič organiziral dirko No Country for Old Men in hkrati opravim prve priprave za RAAM 2013, sem se udeležil omenjene dirke v zahodnem Texasu. 616 km dolgo dirko sem zmagal v času 20h 59min in se takoj za tem odpravil na kratke priprave v San Antonio, za tem pa v Južno Kalifornijo (San Diego).
NO COUNTRY FOR OLD MEN

Po dveh tednih trdega treninga je bil čas za zadnjo dirko sezone – svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru v Coachella Valley-u v Kaliforniji. V za pozni datum zelo hudi konkurenci ultra-kolesarjev večinoma iz ZDA in tudi iz Velike Britanije, sem moral pokazati svojo najboljšo vožnjo, da bi dosegel svoj cilj, prvič postati svetovni prvak v tej disciplini. Uspelo mi je in tu je moje poročilo:
POROČILO S SVETOVNEGA PRVENSTVA V 24-URNEM KRONOMETRU
 

Če bi iskal zadevo na katero sem najbolj ponosen v letošnji sezoni je to gotovo izdaja avtobiografije NEDOKONČANA ZGODBA. Knjiga ni namenjena samo kolesarjem, ampak lahko v njej nekaj zase najdejo prav vsi, ki si v življenju postavljajo visoke cilje, se ne ustrašijo visokih ovir pred dosego le-tega in naredijo prav vse kar je v njihovi moči, da bi cilj dosegli. Preberite jo, ne boste razočarani!

RAAM 2013

V letu 2013, na deseto obletnico svojega prvega RAAM-a, se ponovno podajam na dirko vseh dirk, ponovno z enim samim ciljem - končno zmagati. Pri najtežjem delu priprav na RAAM, to je zbiranju proračuna, mi lahko pomagate s svojo donacijo, vsakega evra bom vesel, saj veste zrno na zrno - pogača, kamen na kamen - palača... Donirate lahko s pritiskom na gumb zgoraj desno na domači strani ali na FUNDRAZR-ju.

 

Prebrano 42576 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.