DOS 2013 v konkurenci dvojic

Po šestih letih sodelovanja na DOS-u v posamični konkurenci je prišel čas za malce spremembe. Letošnje dirke se bom udeležil v konkurenci dvojic z dolgoletnim kolesarskim prijateljem Iztokom Melanškom. Saj tale odločitev je padla že precej daleč nazaj, smo jo pa držali v tajnosti, da ne bo konkurenca prehitro izvedela kaj jim preti... ;)

Z Iztokom na kratkih vikend pripravah v Salineri:

 

Da se letošnjega posamičnega  DOS-a ne bom udeležil, sem se odločil takoj, ko je padla odločitev o ponovnem naskoku na zmago na RAAM. Med obema dirkama je namreč le 4 tedne časa, kar je bistveno premalo za regeneracijo. O tem pričajo tudi rezultati zadnjih dveh let (pustimo Jureta, ki je bil nekaj posebnega, danes bi praznoval  48. rojstni dan RIP). V 2011 sem bil jaz v top formi na DOS-u in potem »popušil« na RAAM-u, lansko leto pa se je popolnoma isto pripetilo Christophu. Vsekakor bi bilo možno odpeljat obe dirki, vendar le v primeru, da bi se DOS-a lotil le kot trening vožnje, kar pa zame nikakor ne pride v poštev. Letos bomo torej vse stavili na RAAM in pred kakim tednom ste lahko videli,d a se je tudi Cristoph odločil za enako potezo in odpovedal sodelovanje na DOS-u. Torej, bomo letos dobili novega, četrtega zmagovalca Dirke okoli Slovenije. Favorit je Ratschob, jaz pa bom seveda navijal za vse naše, od katerih bi morala biti pri vrhu Sandi Bayer in Mitja Rok.

Torej DOS solo sem prečrtal že jeseni lani, potem pa začel razmišljati o partnerju za DOS v dvojicah, v poštev so prišli seveda le taki, s katerimi bi imel možnosti boriti se za zmago. Med prvimi, ki mi je prišel na misel je bil Iztok, s katerim sva delila najboljša leta v začetku devedesetih v KK Merx Celje. Brez pretiravanja je bil Iztok eden izmed najboljših slovenskih kolesarjev za etapne dirke in z malo sreče bi lahko dosegel veliko več kot dejansko je. Ima pa skupno zmago na Dirki Po Hrvaški, do katere mu je pomagala tudi moja malenkost. No, fant se je po nekaj letih premora (pravzaprav kar malo več kot nekaj, verjetno govorimo o desetletju ali več) vrnil na kolesarsko sceno nekaj let nazaj, v lanskem letu pa je bil že pri vrhu med rekreativnimi kolesarji svoje kategorije (pa ne samo teh). Na moje presenečenje veliko prepričevanja sploh ni bilo potrebnega, ampak je bil fant takoj za izziv. Še bolje je, da nas je takoj podprla njegova (in po novem moja) ekipa CVS Mobilni, za kar se jim najlepše zahvaljujem.

Kaj to pomeni za vas, navijače? Če malo pogledate na startno listo, lahko potegnete zaključek, da bo letos dirka dvojic noro zanimiva! Glavna favorita ostajata lanska zmagovalca Blatnik in Komac, ampak tudi midva ciljava na zmago (poleg vseh ostalih) in za zmago se bosta morala še malce bolj potrudit kot prejšnja leta. Naša taktika? Startaj hitro in končaj še hitreje... ;)

Že koprski brevet je pokazal, da so moči precej izenačene (na »cilj« smo prišli skupaj vsi štirje člani omenjenih dvojic) in pričakujem borbo na nož med našima dvojicama. Posledica tega bo prav gotovo izboljšan rekord dvojic na DOS-u, verjamem da se bo za zmago treba spustiti globoko pod 38 ur (lanski čas zmagovalne ekipe 38ur 46min), morda celo pod 37?? Seveda mislim, da sva z Iztokom  sposobna to tudi doseči. Odločala bo druga noč in to kdo bo imel več moči za hiter zaključek dirke. Kakorkoli že, bo to zame odlična priprava na RAAM – hitrih 600km z vmesnimi počitki, v odlični družbi in z visoko motivacijo, ker konec koncev gre za dirko in šteje le zmaga!!!

Čimveč navijačev vabimo ob traso, lahko nas boste spremljali preko Live Trackinga, za vas pa bomo pripravili tudi kako presenečenje. Torej se vidimo med 9. in 11. majem na trasi Dirke okoli Slovenije!

Prebrano 10855 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.