We started thinking about virtual ultra-racing during the lockdown for Covid 19 Pandemic and it seemed such a lovely idea. Gave us something to work toward and kept us motivated in times we weren’t allowed to ride our bikes outside. Somewhere in mid May the restrictions in Slovenia were lifted so we could start riding our bikes outdoors again. Still with the season 2020 in the air, not knowing if any of the ultracycling races are going to be held at all, this was the event I was looking forward. Fulgaz and RAAM organisers were doing their best to bring a proper ultra race to the virtual platform. There were some glitches for Windows based system, but during the Test week all worked pretty good, with some drop downs here and there. Of course I was a bit worried about those, but never ever thought I would be complaining about the race course, which I love in real life.

Trening kamp na Gran Canaria je bilo moje prvo daljše kolesarjenje z aero cestnim kolesom Diablo proizvajalca Spiegel Bikes. Nekaj več o opremi mojega lepotca:

Po letih uporabe izključno elektronskega prestavljanja Shimano (Di2) sem se odločil, da bom Diabla opremil z mehanskim kompletom Shimano Dura Ace. Razlog je lažje popravilo v primeru večjih okvar med dirko Red Bull Trans-Siberian Extreme 2020. Ker poznam strmino in zahtevnost klancev na Gran Canaria sem uporabil klasična kolesa Fulcrum Clincher s kaseto 11-32 (in verižnikom 52-36). Za redke ravninske odseke sem dodal triatlonski nastavek in ni mi bilo žal!

Zaradi bližine pripravljalnega kampa na Gran Canariji sem se odločil dirkati na krajši 12-urni dirki, s ciljem izboljšati moj lastni rekord trase. Bil sem zelo blizu, a zaradi zelo močnega vetra sem bil žal nekaj kilometrov prekratek.
Kljub temu je za mano odlična dirka in pokazal sem, da sem za začetek sezone zelo dobro pripravljen.
 

Vabljeni na projekcijo filma Red Bull Trans-Siberian Extreme 2015-2018, v torek ob 18h v Kongresni dvorani Kristalne palače v ljubljanskem BTC Cityju.

Na dirki bo letos prvič nastopil tudi slovenski kolesar Marko Baloh.

Predstavitev bo v torek, 28. januarja z začetkom ob 18. uri v kongresni dvorani v Kristalni palači, Ameriška ulica 8, Ljubljana.

Bodoči udeleženec Marko Baloh, desetkratni udeleženec dirke čez ZDA RAAM, večkratni svetovni rekorder in svetovni prvak v 24-urni vožnji na čas, bo predstavil svoje načrte. 
Spregovoril bo tudi direktor dirke Paul Bruck.


Prosim za potrditev udeležbe na email  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje se bo pričelo v petek, 24. januarja ob 12. uri in trajalo vse do poldneva naslednjega dne.  

Marko Baloh bo na kolesu preživel vseh 24 ur, obiskovalci pa se mu lahko pridružijo kadarkoli, brez časovnih omejitev. 

Tradicionalna maratonska kolesarska preizkušnja je tudi letos posvečena podpori humanitarne organizacije Zveza prijateljev mladine Moste-Polje. Dobrodelni prispevek za udeležbo na kolesarjenju so živila z daljšim rokom trajanja v vrednosti 10 €, ki bodo namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin.

V primeru kolesarjenja je obvezna rezervacija termina oz. kolesa na telefonski številki 01/585 15 00.

Tule je povezava do prenosa na VZIVO.SI

Podporniki: Vzivo Prenos * jrobic.com * BTC City * Zveza prijateljev mladine * Hervis * 4Endurance

 

Donacije v obliki hrane z daljšim rokom trajanja se še sprejemajo do 1.2.2020 na recepciji ŠC Millenium v BTC Cityju!

Virtualno v 24 urah prevoženih 873,9km z 1.300m višincev. Postankov 15 minut, vožnje 23ur 45minut. Povprečna moč 184W, povprečna hitrost čiste vožnje 36,4km/h.

Statistika

Leto 2019 je bilo odlično za kolesarjenje, skupno število prevoženih kilometrov v karieri je bilo na dan 31.12.2019 787.350km.

Zaključek sezone zame je bil kot zadnja štiri leta svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru v Borrego Springsu (ZDA). Za mano je dolga sezona, ki se je zame začela z zmago na 24h dirki na Floridi in doživela kulminacijo z zmago in postavitvijo rekorda Dirke preko Amerike RAAM, nadaljevala pa se je z končno tako željeno vožnjo in prihodom na cilj v vodilni skupini na super brevetu Pariz-Brest-Pariz. Konkurenca je na dirki iz leta v leto boljša, vsekakor pa so bile moje želje boriti se za zmago absolutno in predvsem ponoviti rezultat nad 800km (500 milj), kar potrjujem iz let v leto že od leta 2012, ko sem nazadnje zaključil pod to magično mejo za ultra-kolesarje (pa kljub temu zmagal na svetovnem prvenstvu tedaj še v Coachella Valley).

Oglejte si fotogalerijo z ultra granfondo preizkušnje Zurich-Zermatt:

V nedeljo 18. avgusta 2019 bom startal na svojem četrtem PBP-ju. Kaj je PBP? Legendarna kolesarska preizkušnja dolga 1.200km je najstarejša kolesarska preizkušnja, ki je še vedno periodično organizirana, na vsake štiri leta, če smo bolj precizni. Od mojega prvega leta 2007 je minilo že 12 let, pa se ga še vedno spominjam kot včeraj. Prelepa kolesarska preizkušnja v prelepi deželi, kjer ljudje ljubijo kolesarstvo in se tako tudi obnašajo do kolesarjev. Vsak od 6.000+ kolesarjev, ki se jih vsaka štiri leta spopade s preizkušnjo, je sprejet kot junak, vzdušje na PBP je res izjemno in neopisljivo.

Zadevo je treba poskusiti in, če imaš voljo, da nam pridruži leta 2023 najprej na slovenskih kvalifikacijah in potem v Parizu! Pripenjam nekaj fotografij s PBP 2011 in 2015.

To je bila Markova deseta udeležba na Race across kot tekmovalca. Do sedaj je dirkal osemkrat kot posameznik in enkrat kot član dvočlanske ekipe s Tomažem Perčičem. Z doseženimi tremi tretjimi in enim drugim mestom, je eden izmed najuspešnejših kolesarjev v zgodovini dirke, cilj letos pa je bil ponovno boriti se za zmago, vsaj tisto v kategoriji nad 50 let in potegovati se za rekord trase v taisti kategoriji.

stran 1 od 16
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.