The Silver State 508

Po letošnji srebrni dobi je kot nalašč za zaključek sezone na vrsti The Silver State 508, 508 milj po brezpotju države Nevada. Marko je pred desetimi leti zmagal takrat imenovano The Furnace Creek 508, ki je bila letos preimenovana in prestavljena iz Doline smrti v Kaliforniji.

 

Dirka s startom in ciljem v Renu, Nevada, se preko prvega vzpona Geiger spusti v razgibano ravnino proti mestu Eureka in nazaj. Glede na to da trasa poteka sredi ničesar je kar nekaj vzponov, skupaj bo naneslo dobrih 6000 v.m. Veliko vlogo zna igrati tudi veter, vendar napoved je zelo dobra, tudi kar se tiče temperature, čez dan dobrih 25°C, ponoči okoli 10°C.

Start dirke bo v nedeljo. 5.oktobra 2014 ob 6:30 zjutraj po lokalnem času oz. ob 15:30 po slovenskem času.

Posebnost dirke je, da tekmovalci ne nosijo startnih številk, vendar morajo izbrati totem, ki je v večini primerov kakšen znani lik iz risanke, stripa ali kakšna žival. Moj totem je že pred desetimi leti, za prvo dirko,  izbrala hči Ana in je Tweety Bird. Le-ta je ostal z Markom skozi vsa leta, tudi na drugih dirkah ;)

Dirko lahko spremljate na uradni strani dirke TUKAJ
V kolikor bo dopuščal signal, se bo javila Markova ekipa tudi s terena, na Markovi FB Page strani in Twitterju. Oznaka dirke na TW je #the508.

Ekipo letos, poleg Irme, setavljajo trije novi člani. Marlies Radtke in Patrick Seely imata že veliko izkušenj z dirk kot tekmovalca in člana ekipe. Prijazno sta tudi ponudila dom in svoje za dirko opremljeno vozilo in poskrbela za odlično prehrano . Potem je tu še Jason, za katerega bo to prva avantura, vendar glede na to, da je policist, mu ne bo težko.

Prijava in inšpkcija so za nami, sledi še sestanek in potem hitro k počitku. Se vam javimo jutri s proge!

Prebrano 7823 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.