Predstavljam moj novi Spiegel Diablo - aero cestno kolo

Trening kamp na Gran Canaria je bilo moje prvo daljše kolesarjenje z aero cestnim kolesom Diablo proizvajalca Spiegel Bikes. Nekaj več o opremi mojega lepotca:

Po letih uporabe izključno elektronskega prestavljanja Shimano (Di2) sem se odločil, da bom Diabla opremil z mehanskim kompletom Shimano Dura Ace. Razlog je lažje popravilo v primeru večjih okvar med dirko Red Bull Trans-Siberian Extreme 2020. Ker poznam strmino in zahtevnost klancev na Gran Canaria sem uporabil klasična kolesa Fulcrum Clincher s kaseto 11-32 (in verižnikom 52-36). Za redke ravninske odseke sem dodal triatlonski nastavek in ni mi bilo žal!

Dva tedna in pol kolesarjenja z Diablom so bili pravi užitek. V 18 dneh sem prekolesaril 2.600+ km s 54.000m višinskih metrov. Kljub svoji togosti in aerodinamični obliki je Diablo ob vzpenjanju in še bolj ob spuščanju deloval odlično. Ob pospeševanju iz ovinkov se upogiba okvirja ni čutilo in kolo je pospešilo hitro in točno v smeri, v katero sem želel. Kljub vsej togosti je bila vožnja z Diablom zelo prijetna in gladka tudi po nekaterih slabših cestah otoka.

Na mehansko prestavljanje se ni bilo potrebno dolgo privajati in je delovalo kot podmazano. Všeč mi je bil tudi način, kako se je Diablo obnašal med vožnjo na pedalih v strmih delih vzponov. In verjemite mi, teh je bilo veliko! Vožnja v strmino s prenosom 36-32 je seveda vedno težka, vendar z Diablom zelo tekoča in bil sem hvaležen, da sem izbral tak prenos. In ves trud pri vzpenjanju ni bil zaman, saj se sem bil vsakič poplačan s uživancijo na spustu! Z vetrom v laseh (seveda le prispodoba, saj sem imel čelado na glavi), večinoma lepimi cestami in vozniki, ki kažejo primerno spoštovanje do kolesarjev, je bilo spuščanje z Diablom neizmeren užitek.

Še zadnja ugotovitev. Ker na GC skoraj ni ravnin, se na triatlonskem nastavku nisem vozil veliko. Toda nekajkrat sem se med vožnjo v močan kontra veter s Sorije proti Maspalomasu na Diablu počutil naravnost fantastično, občutek je bil kot na pravem kronometrskem kolesu. Da ne omenjam nekaj noro hitrih voženj od Vecindaria proti Maspalomasa z močnim vetrom v hrbet, ko smo na ravnini dosegli hitrost preko 65 km/h. To so trenutki za katere kolesarji živimo! In Spiegel Diablo je kolo, ki vam omogoča takšen užitek iz dneva v dan.

Za informacije o kolesih Spiegel Bikes kliknite na domačo stran https://spiegel-bikes.com/ in/ali konkaktirajte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Prebrano 4828 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.